Yeni yılda yeteneklerinizi geliştirecek kitap önerileri

kitap önerileri

Yeni yıl, yeni hafta, yeni iş, yeni ilişki… Yeni olan her şey üstümüzde pozitif bir etki bırakır çünkü bir şeylerin yenilenmesi çoğunlukla gelişmesini ifade eder. Yenilenmeyi severiz, gelişmeyi, değişmeyi severiz. Bu yazıda yapacağım kitap önerileri değişimimize katkı sağlayacak kitaplardan oluşuyor. Belki bu kitaplar yeni yıl hediyesi arayışınıza da son verir.

Odaklanma becerisini nasıl kazanırım?

Bu sorunun cevap Cal Newport’un “Pürdikkat” kitabında gizli. Pürdikkat, odaklanma becerisini modern dünyada nasıl kaybettiğimizi, nasıl geri kazanabileceğimizi, derin ve bilgisel çalışmayı nasıl başarabileceğimizi anlatıyor. En çok satanlar listesinin demirbaşlarından Seth Godin, Pürdikkat için şöyle diyor:

Bilim ile tutkuyu ustalıkla harmanlayan Cal Newport’un sesi, içinde bulunduğumuz şu uğultu denizinde billur bir ses gibi yankılanıyor. Artık daha fazla tıklamaya, kedi videosuna, emojiye filan ihtiyacımız yok. Bize cesur işler lazım; gözümüze indirilen perdeyi reddettiğimiz müddetçe başarabileceğimiz cesur işler.”

Hikâye anlatıcılığımı nasıl geliştiririm?

Herkesin moda ikonu, sosyal medya uzmanı, kanaat önderi olduğu günümüz toplumunda en önemli şey konuşurken dikkatleri üzerine toplayabilmek. Bunun için de başarılı bir hikaye anlatıcısı olmak şart.

Yazarı Will Storr olan “Hikaye Anlatıcılığının Bilimi” bu konuda en başarılı kitaplardan. Bu kitap iyi bir hikayeyi iyi yapan nedir, buna odaklanıyor. Hikaye Anlatıcılığının Bilimi, psikoloji ve bilimi sentezliyor.

TED Gibi Konuş kitabının yazarı Carmine Gallo’nun Hikaye Anlatıcısının Sırrı kitabı da bu alanda başarılı bir kitap. İyi bir alternatif olabilir.

Nasıl daha iyi yazarım?

Bu konuda en açıklayıcı, net, akıcı kitap bence Stephen King’in yazdığı “Yazma Sanatı”. Kitabın içeriğinin başarısı zaten yazarının başarılarından belli. Kitap 250 sayfa civarı. Ana teması yazı yazmanın düzen gerektirdiği.

Yazı yazmak apayrı bir sanat. İçten gelen o coşkun duygu, yazma güdüsü yoksa hiçbir kitap size yardımcı olamaz. Bu tarz kitaplar yalnızca yazmayı isteyenlere metot gösterir.

Nasıl daha umursamaz biri olabilirim?

Bu konuda en yararlı bulduğum kitap Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı. Yazarı Mark Manson. Toksik pozitivizm sağlayan bir kişisel gelişim kitabı değil. Aksine son derece gerçekçi bir kitap. Ana teması, kafana illaki bir şeyi takacaksın. En azından neyin kafana takmaya değer olduğunu bil, onu kafaya tak. Herkesin kitaplığında olması gereken bir kitap.

Kitap önerileri yazımın sonuna geldik, umarım küçük bir rehber olabilmiştir size. Eklemek istediğiniz kitaplar olursa lütfen yorumlarda belirtin. Bizi takip etmeyi unutmayın.

Daha fazla kitap önerisi için tıklayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.