Evlenecek Olanlara Tavsiyeler

Evlilik büyük ve bir o kadar heyecanlı bir macera. Sonunda karşına öyle biri çıkmış ki ben bununla bütün hayatımı geçiririm diyorsun. Genellikle kaç zamandır tanışıyoruz, en kötü ne olabilir ki? diye ekliyorsun. Ama işin içine büyükler, gelenek görenekler, bir girdi mi, insan girdabın içine düşüp sürecin tadını çıkarmayı çok çabuk unutabiliyor. O yüzden evlenecek olanlara tavsiyeler içindeki ilk ve en önemli madde mutlu, huzurlu yepyeni bir hayat için çıktığınız yolu birlikte yönetin ve birbirinize sık sık bunları hatırlatın. 

Evlenecek olanlara tavsiyeler

Az Fikir Sorun En Çok Birlikte Karar Verin 

Oradan oraya savrulup, yolu kaybetmemek için ne kadar az kişinin karıştığı bir düzen kurabilirseniz, o kadar rahat edersiniz. Sonuçta artık iki kişilik dev bir kadro oluşturma yolundasınız. İkinizin arasında yeterince fikir ayrılığı vardır ve olacak, aileniz bile olsa yeri gelince doğru değerlendirip kendi kararlarınızı vermenin bir yolunu bulursanız hem evlilik sürecinde hem daha sonrasında çok daha rahat edersiniz. 

Herkes Kendi Tamahından Sorumludur!

Biri düğün yapamamıştır, diğerinin evi içine sinmemiştir, öteki balayına gidememiştir, beriki gelinlik giyememiştir. Anneniz size daha iyisini layık görmüştür, babanız çocuğumu şöyle evlendiricem diye hayal kurmuştur. Şimdi herkes sağ olsun, var olsun AMA unutulmaması gereken en önemli ikinci nokta; kimse düğünündeki herkesi memnun edemez. Aynı hayatta olduğu gibi, düğün olunca bunca insanın makul davranacağını kim söyledi ki? Günler geçtikçe halanızın dünürünün kızının oturduğu masadan gelen memnuniyetsizliğini hatırlamayacaksınız. Dönüp asla o olmasaydı düğünde ne eksiklik olurdu diye düşünmeyeceksiniz (ki çok mantıklı olmasa ne olurdu? Daha az mı eğlenirdik? daha az mı evlenirdik?) Yalnız kendiniz bir şeyden mutsuz olduğunuzda bir süre daha aklınızda kalacak. Ama iyi tarafından bakın onu bile unutacaksınız…

“Olmuşken Olur”

Cümlenin kendisinde meymenet yok zaten. Sanki yapılacak her şey için tek bir şans var hayatta o da tam evlenirken. Hayırdır ölüyor muyuz? Neden bir kere yapılır? Pekala daha sonrada alabilir, değiştirebilir ya da düzenleyebiliriz eşyalarımızı. O halde ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi belirleyin. Sürekli bir şeylere para harcanan bir dönem olduğu için, insanın parayla ilişkisi değişmeye başlıyor bir süre sonra, düğünde dağıtılacak süs toplam harcanan paranın yüzde biri belki ama kazanmak için ne kadar büyük uğraş verdiğinizi unutmamak lazım. Belki 200 gereksiz akrabayı yedirmektense 20 kişilik bir eğlence daha mantıklı. Ya da gelinlik damatlık alan pişman, diktiren bin pişman. Müstakbel eşinizle oturup hepsine birlikte karar verin, planlayın ve planınıza uymak için elinizden geleni yapın. 

Evinizin Kapasitesini İyi Ölçün

Mağazalar her zaman büyüktür evlerimizse artık daha küçük. Evinizin kapasitesini ölçmek bunun için çok önemli. Mağazada gayet makul boyutlarda gözüken dolap odanın yarısını kaplayabilir, ölçüp biçip alın. 80 metrekarelik evde 8 kişilik masaya gerçekten gerek var mı? Evin misafir kapasitesi 4 ise 3 battaniye, 10 nevresim, 40 el havlusu gerçekten gerekiyor mu? (Sonuçta otel işletmeyeceğiz değil mi?) İndirimli diye alacağınız 12 kişilik yemek takımı yanına bir de günlük yemek takımı gerçekten gerekiyor mu? 

Ev Hediyelerini Değiştirin

Kadir kıymet bilir bir milletiz herkes sağ olsun. Yeni ev alınca hediyesini alır gelir. Ben hep herkesin nakit olarak hediyelerini takdim ettiği bir dünya hayal ederim. (Gerçi hediye kartı olayı ne zamandır var ki çok mantıklı bir şey.) Gülmeyin. Diyelim ki annenizin komşusunun kızı evinizi tebrik edecek bir hediye alır gelir. Dediğim gibi sağ olsun ama ben ne yapayım o kahve takımını ya da borcamı keşke hiç almasa da yükünü çekmesem. O yüzden alacağınız ıvır zıvırları eksik alın. Bekleyin belki gelecek hediyeleri değiştirerek tamamlama şansınız olur. 

Kaynak Fotoğraf: Brooke Cagle

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.