Kalıcı Oje, Gel Look Nedir? Kalıcı Oje Nasıl Uygulanır?

Kalıcı Oje Nedir?

Ellerimizi zevkimize göre süslemek için tırnaklarımıza sürdüğümüz ojeler, sağlıklı bir görünüm için parmaklarımıza yaptığımız bakımlar, peelingler vb. kadınların asla vazgeçemediği ama vaktini de çalan işlemlerden. Konu vakit, pratiklik ve estetik görünüş olunca da kalıcı oje vazgeçilmezler listesinde yer alıyor. Tabii ki doğru uygulanması şartıyla. Peki kalıcı oje nedir? Kalıcı Oje Nasıl Uygulanır? Kalıcı Oje Uygulaması Ne Kadar Zaman Alır? Kalıcı Ojenin Maksimum Kullanım Süresi Nedir? Kalıcı Ojenin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir? Kalıcı Oje Uygulama Fiyatları Nasıl? Kalıcı Oje Yaptıracaklar İçin Öneriler Nelerdir? Buyurun tüm bu soruların cevaplarına göz atalım.

Evde, işte, denizde, plajda, dağda-bayırda her şartta ve ortamda, ne yapıyor olursanız olun tüm bu aksiyonların bitiminde dahi deforme olmuyor kalıcı oje! Adında ki sıfatı fazlasıyla hak edenlerden yani.

Kalıcı Oje Nasıl Uygulanır?

Süper bir rahatlık ama bu kalıcı oje nasıl uygulanıyor?” dediğinizi duyar gibiyiz. Kalıcı oje derken üç hafta için kalıcı olduğunu öncelikle belirtelim. Kalıcı ojenin uygulanması ise çok kolay bir işlem, normal maniküre göre biraz daha uzun sürüyor. Uygulayan kişinin işinde uzman olması şartıyla, tabii ki.

Öncelikle parmaklarınızın, uzmanınız tarafından iyi bir manikürle birlikte, tırnak şekillerinize kadar ideal forma getirilmesi gerekiyor. Manikür sürecinde medikal manikürcülerden destek alabilirsiniz. Bu süreçte özel manikür cihazlarının yardımı önemli.

Sonrasında ise, özel kalıcı ojeler, özellikle kaliteli olanlar, tırnaklarınıza zarar vermeyenler bu işlem için ideal. Size de renk ve süslemeyi seçmek kalıyor. 

Kaliteli, özel kalıcı ojeler, UV ışını için bir cihaz, bazlar hazırsa başlayabiliriz. Manikürle düzeltilen, özenle törpülenerek şekil verilen tırnaklar temizlenip, mat hale getiriliyor. Matlaştırılan tırnakların üzerine bir baz uygulanıyor ki bu pürüzsüzlüğe ulaşmayı sağlayan bir adım. Sonrası ise basit döngü; oje sürülüyor, “base coat” denilen şeffaf kat (kalıcılığı arttırmak için) uygulandıktan sonra UV ışınında tırnaklar minimum 60 saniye bekletilerek kurutuluyor. Ve tekrar, tekrar… Bu işlem genelde 3-5 tur yapılır. Son iki turda “top coat” ile kalıcılık işlemleri sağlamlaştırılarak işlem sona eriyor. Son aşama bitince tırnaklar silinerek kullanıma hazır hale geliyor.

Kalıcı Oje Uygulaması Ne Kadar Zaman Alır?

Kalıcı ojenin uygulanma süresi, manikür ile birlikte yaklaşık 2 saat. İstediğiniz şekiller, dizaynlar, süslemelere göre ve uzman kişinin pratikliğine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir bu süre. Bu zamanı göze alıp kalıcı ojenize kavuştuysanız eğer, gelsin çamaşır suları, gelsin tuzlu deniz… Tırnaklarınızı güle eğlene kullanabilirsiniz. Ama ne zamana kadar?

Kalıcı Ojenin Maksimum Kullanım Süresi Nedir?

Tırnaklarınız göz alıcı, hayranlıkla baktığınız ve ne yaparsanız yapın bozulmayan, kırılması zor tırnaklarınız var. Kalıcı ojenin de bir kullanma süresi var haliyle. Kalıcı ojenizi maksimum kullanma süreniz, göz zevkinizi bozmayacak şekilde, maksimum 3 hafta. Tırnağınızın uzama hızına göre üçüncü haftaya kadar rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eğer tırnak diplerinin açılması gözünüzü tırmalamıyor ise bu süreyi 1 aya kadar uzatmak mümkün. Normal bir ojenin ortalama kullanım süresinin 2-3 gün olduğunu düşününce bu süre oldukça cazip.


Ojeniz tırnağınızdan ayrılmadıysa bir ay içinde, ki bu çok iyi bir uzman tarafından yapılmış işleme delalettir; tırnaklarınız uzadığı için çirkin bir görünüme sebep olabilir. Özellikle koyu renk uygulamalarında, tırnakların uzama hızına göre değişse de, işlemin kullanım süresini iki-üç haftaya kadar sınırlayabiliriz. 

Bahsettiklerimiz eller için geçerli. Ayak tırnaklarında durum biraz daha iç açıcı. Ayaklar için uygulanan kalıcı oje ise minimum bir ay hiç bozulmadan kalabiliyor.

Kalıcı Ojenin Avantajları ve Dezavantajları

Kalıcı oje diyoruz tabii ama bizce asıl ismi uzun süreli oje olmalıymış. Özellikle Rus kadınlarının vazgeçilmezi haline geldiğini de söylemeden geçmeyelim.

Kullananlar çok rahat, çok güzel diyorlar ama kötü tarafları da var. Yaptırmayı düşünenler için önceden uyarı bazında Gel Look yani kalıcı ojenin avantaj ve dezavantajlarını deneyimlerimizle sizlerle paylaşalım.

Kalıcı Ojenin Avantajları

  • Zamandan tasarruf edip güzelliğinden ve bakımından ödün vermeyenler için iyi bir fırsat.
  • Tırnaklarının inceliğinden, kırılganlığından şikayet edenler ve bu yüzden tırnak uzatamayan kadınlar için harika bir çözüm.
  • Tatilde bakım için zaman ayırmak istemeyen kadınlara bir ayrıcalık.
  • Tırnakların her daim canlı renkli, soyulma kırılma olmadan, parlak görünmesini sağlaması her kadın için bir avantaj, özellikle iş hayatında yer alan kadınlar için.
  • Bu süreçte tırnaklar kırılmadığı için, hem sağlıklı uzama fırsatı buluyor hem de dinleniyor. Bu da tırnakların güçlenmesine yardımcı oluyor.
  • Genel olarak ojeler jel bazlı olduğu için diğer ojelere oranla oksijen geçirebiliyor. Böylece uzun bir süre tırnaklarınız hem nefes alıyor hem de güzel gözüküyor.

Kalıcı Ojenin Dezavantajları

  • İşlemin uygulanması biraz zamanınızı alacaktır.
  • Kalıcı oje işlemi biraz maliyetli oluyor. Manikürü, ojesi, sonrasında temizlemesi… Maliyeti düşürmek için alabileceğiniz önlemler tabii ki var.
  • Doğru kişiler tarafından uygulanmadığında, herhangi bir tırnağınızdaki oje aniden çıkabiliyor. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için; uzman seçiminizde, kullanılan malzemelerde ve yapılan işlemlerde hassasiyet göstermelisiniz.
  • Ojenin çıkarma aşaması ve sonrasında, şikayetçi olma şansınız var. İşlemlerin doğru uygulanmaması halinde tırnak yapınız zarar görüp, incelebilir. Uzun bir bakım ve tırnak dinlendirme sürecine girmek zorunda kalabilirsiniz.
  • Rengini seçtiğiniz ojenin tırnaklarınızda minimum 2 hafta boyunca ışıl ışıl kalması güzel. Bazen seçtiğiniz renkler ve desenler sizi kombinlerinizde ya da gireceğiniz ortamlarda zor durumda bırakabiliyor. Bunun çözümü olarak üzerine 1-2 kat normal oje sürmeyi deneyerek bu dezavantajı egale edebilirsiniz.
  • Bazı araştırmalar fazla UV ışınlarının sürekli maruziyetinin, hassasiyeti yüksek olan kişilerde kısa süreli yan etkilere neden olduğunu gösteriyor. Dikkat etmekte fayda var.
  • UV ışınlarının belli bir Watt’tan düşük olması, ojenizin kurumasını engellediği için, kullanım sürecinde tekrar düzenlemelere neden olabiliyor.

Kalıcı Oje Uygulama Fiyatları 

Böyle konularda fiyat vermek çok doğru olmamakla birlikte İstanbul için ortalama ücretleri belirtelim. Yaşadığınız şehir, gittiğiniz mekana bağlı olmakla birlikte kalıcı oje uygulaması -manikür hariç- en düşük 60 TL, en yüksek 300 TL aralığında değişiyor. Fiyatı sadece kalıcı ojenin uygulanması değil yapılacak tasarımlar da etkiliyor. Ama yukarıda da belirttiğimiz gibi ojenizin daha kalıcı ve güzel olabilmesi için manikürünüzü yaptırmanızı tavsiye ederiz. Karar verirken fiyattan ziyade dezavantajlarda belirttiğimiz sebepleri göz önünde bulundurmanız daha sağlıklı olacaktır. 

Kalıcı Oje Nasıl Çıkarılır?

Kalıcı ojenizi haftalar boyunca rahatça kullandınız. Ama artık tırnaklarınız uzadı ve ojenizi çıkarma vaktiniz geldi. İki yolunuz var. Bir, yaptırdığınız yere gidersiniz genellikle çıkarma hizmetini düşük bir ücret karşılığı yapıyorlar. İki, aynı işlemi evde yaparsınız. Kalıcı oje, diğer ojeler gibi aseton ile çıkartılabiliyor. Fakat kalıcı ojenizin, normal oje çıkartma işlemlerinden daha uzun süre direkt asetona maruz kalması gerekiyor. İhtiyacınız olan üç malzeme var. Aseton, pamuk ve alüminyum folyo. Tırnaklarınızın boyutunda on adet pamuk ve parmaklarınızı saracak boyutta on adet alüminyum folyo hazırladıktan sonra pamukları aseton ile iyice ıslatıp tırnaklarınızın üzerine yerleştirin. Hazırladığınız alüminyum folyo ile üzerini parmaklarınızın yarısını kaplayacak şekilde sarın ve yaklaşık 20 dakika bekleyin. Süre dolduğunda bir tanesini çıkararak kontrol edin. Genellikle bu süre zarfında kalıcı ojeniz uc kısımlarından kalkıyor ve soyularak çıkıyor. Eğer yeterli gelmezse pamuğun aseton ile ıslak olduğundan emin olarak bir süre daha bekleyin. Dezavantajlarda bahsettiğimiz gibi ojenin çıkarılma işleminde tırnağınıza biraz zarar verebiliyor. Çıkarma işlemi bittikten sonra tırnak üstü törpüsü uygulayabilirsiniz. 

Kalıcı Oje Yaptıracaklar İçin Öneriler

  • Öncelikle, üstüne basa basa belirtmemiz gerek, işin uzmanına gitmelisiniz. Bu en önemli kısım. Önemli olan kaliteli bir işlem yaptırabilmek. Bunu da işinin ehli olan biriyle ve kaliteli malzemelerle başarabilirsiniz.
  • Gitmeden önce ne tarz bir şey yaptırmak istediğinize karar verin.
  • Açık Nude renk seçimleriniz, tırnaklarınız uzasa da görüntü olarak sizi rahatsız etmeyecektir. Bu tarz seçimler kalıcı oje uygulamanızı daha uzun süreli kullanmanıza yardımcı olabilir.
  • Kalıcı ojenizi temizledikten sonra keratin bakımı uygulamanız, tırnaklarınızın güçlenmesine yardımcı olacaktır.

Son olarak daha fazla öneri için sizlere hazırladığımız Nail Art isimli Pinterest panomuzu ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.